המעבדה המטבולית הוקמה בשנת 2018 לצורך מחקר אקדמי ואבחון אישי לכל אדם אשר מעוניין לשנות את משקלו – לבחון לעומק את כל הפרמטרים הקשורים למטבוליזם והרזיה, שינוי אחוזי השומן, התאמת הדיאטה ותמהיל הפעילות הגופנית. המעבדה מבוססת על שיטת המדידה המדויקת ביותר לבחינת מטבוליזם האדם (שריפת הקלוריות) במהלך מנוחה, פעילות גופנית, אכילה וכל הפעולות היום-יומיות באמצעות חדר קלורימטריה. תוצאות האיבחון מספקות נתונים חיוניים יוצאי דופן לבניית תוכנית תזונה, הרזיה ופעילות גופנית.
המעבדה המטבולית הוקמה בשנת 2018 לצורך מחקר אקדמי ואבחון אישי לכל אדם אשר מעוניין לשנות את משקלו – לבחון לעומק את כל הפרמטרים הקשורים למטבוליזם והרזיה, שינוי אחוזי השומן, התאמת הדיאטה ותמהיל הפעילות הגופנית. המעבדה מבוססת על שיטת המדידה המדויקת ביותר לבחינת מטבוליזם האדם (שריפת הקלוריות) במהלך מנוחה, פעילות גופנית, אכילה וכל הפעולות היום-יומיות באמצעות חדר קלורימטריה. תוצאות האיבחון מספקות נתונים חיוניים יוצאי דופן לבניית תוכנית תזונה, הרזיה ופעילות גופנית.
המעבדה המטבולית הוקמה בשנת 2018 לצורך מחקר אקדמי ואבחון אישי לכל אדם אשר מעוניין לשנות את משקלו – לבחון לעומק את כל הפרמטרים הקשורים למטבוליזם והרזיה, שינוי אחוזי השומן, התאמת הדיאטה ותמהיל הפעילות הגופנית. המעבדה מבוססת על שיטת המדידה המדויקת ביותר לבחינת מטבוליזם האדם (שריפת הקלוריות) במהלך מנוחה, פעילות גופנית, אכילה וכל הפעולות היום-יומיות באמצעות חדר קלורימטריה. תוצאות האיבחון מספקות נתונים חיוניים יוצאי דופן לבניית תוכנית תזונה, הרזיה ופעילות גופנית.
המעבדה המטבולית הוקמה בשנת 2018 לצורך מחקר אקדמי ואבחון אישי לכל אדם אשר מעוניין לשנות את משקלו – לבחון לעומק את כל הפרמטרים הקשורים למטבוליזם והרזיה, שינוי אחוזי השומן, התאמת הדיאטה ותמהיל הפעילות הגופנית. המעבדה מבוססת על שיטת המדידה המדויקת ביותר לבחינת מטבוליזם האדם (שריפת הקלוריות) במהלך מנוחה, פעילות גופנית, אכילה וכל הפעולות היום-יומיות באמצעות חדר קלורימטריה. תוצאות האיבחון מספקות נתונים חיוניים יוצאי דופן לבניית תוכנית תזונה, הרזיה ופעילות גופנית.
באופן פשטני – כל התהליכים הכימיים המתרחשים בגופנו במשך 24/7.
למעשה, המטבוליזם מתאר את שרשרת תהליכי הפירוק של אבות המזון – שומנים, חלבונים ופחמימות לאנרגיה זמינה לצורך חיים: נשימה, תנועה, שמירה על טמפ' הגוף, פעילות מערכת העצבים, הדם והחיסון ועוד ועוד.
ניתן לתאר את התהליך גם באמצעות נוסחה זו:
מזון (פחמימות,שומנים וחלבונים) + חמצן 2CO + אנרגיית חום + מים
כן. כפי שניתן לראות בגרף ככל שמשקל האדם גבוה יותר המטבוליזם או במילים אחרות ההוצאה הקלורית היומית שלו הולכת ועולה אך עדיין קיימת שונות אדירה בין אנשים באותו המשקל ממש.
אנו קוראים לשונות הזו בדומה לטביעת האצבע – "חתימה מטבולית אישית" ולכן גם נחשב לגורם מכריע בבואנו לשנות את אורח החיים, המשקל או הפעילות הגופנית.
המעבדה המטבולית מבוססת על 2 חדרי קלורימטריה (Room Calorimeters) אטומים לחלוטין בשטח כללי של 11 מ"ר.
טכנולוגיה מתקדמת ובנייה מתוחכמת של החדרים מאפשרים לנטר ולעקוב אחר שינויים רגישים בריכוז החמצן וה-CO2 באוויר החדר תוך כדי השהייה בו.
בלשון המקצועית נקראת שיטת הבדיקה – Indirect Calorimetry ולמעשה נחשבת למדויקת ביותר (gold standards) . מעבדות אלו קיימות בכ-15 מרכזים אוניברסיטאיים בעולם בלבד (!) וכולן משמשות אך ורק לצורכי מחקר, בפעם הראשונה בישראל ובעולם המעבדה נגישה לציבור
בדיקת המטבוליזם הבסיסי או בביטויו המדעי – Resting Metabolic Rate, RMR
פירושו כמות הקלוריות שגופך שורף בזמן צום ומנוחה כדי לשמור על הפעילויות הבסיסיות כמו נשימה, שמירה על חום הגוף ותיפקוד מערכות פנימיות – לב, כבד וכו'
קצב המטבולי האישי הוא ייחודי ולכן מהווה גורם משמעותי ביצירת תוכנית תזונה המותאמת להשגת מטרותיך.
בדיקת ההשפעה המטבולית של המזון = Thermic Effect of Food
המעבדה המטבולית כאמור, מאפשרת לבדוק את השפעת התזונה – עיכול וספיגת המזון על גופנו: תמהיל שונה של הארוחה – דיאטת דלת פחמימות מול זו העתירת שומנים או חלבונים למשל תשפיע אחרת על המטבוליזם האישי.
בשיתוף עם המטופל אנו בודקים "ארוחת תבחין" – ארוחות המוגדרות מראש ומוגשות בזמן השהייה במעבדה.
בדיקת הוצאה הקלורית בתנועה יום-יומית ובפעילות גופנית = Physical Activity / Exercise
במהלך 45-60 דקות ניתן למדוד את ההוצאה הקלורית בהליכה, ריצה, רכיבה, סטפר וכו' ולהבין כיצד גופך משתמש בשומן ובפחמימות תוך מאמץ גופני. מעבר לשימוש בנתונים לבניית תוכנית אימון נכונה ניתן לכייל את שעוני הדופק הנמצאים ברשותך.
מבחן – FatMax
מבחן FatMax שפיתח פרופ' Aster Jeukendrup , מודד את שריפת השומן במהלך פעילות גופנית מתגברת על גבי מסילה או מתקן לרכיבת אופניים.
מנתונים אלו ניתן להסיק על העצימות בה חימצון השומן הוא אופטימלי.
בוודאי. המעבדה היא גם כלי חשוב ביותר עבור אנשי המקצוע המלווים – הדיאטנים עצמם, רופאים ואחרים אשר מתמודדים עם סימני שאלה שונים נוכח חוסר במידע פיזיולוגי מטאבולי וכן לרופאים העוסקים בטיפול במחלות כרוניות כמו סוכרת, יתר לחץ דם וכו'
בדרך כלל הנבדק שוהה במעבדה בין שעה ל-4 שעות אך ניתן במקרים מסוימים גם עד ל-24 שעות.
השהייה בחדר הקלורימטריה ארוכה יחסית ולכן המעבדה מצוידת היטב – כורסא, שולחן, טלוויזיה, תקשורת מלאה, מסילת הליכה, סטפר, מדרגה וטריינר אופניים. כמו כן קיים חלון העברת מזון ובעת הצורך בחלון נוסף לבדיקת דם
בוודאי. לאחר השהייה בחדר הקלורימטריה תצויד במוניטור הצמוד לפרק כף ידך למשך 5-7 ימים. השהייה בסביבת החיים "האמיתית" עם מוניטור המכויל לפי תוצאות המעבדה מאפשרת בפעם הראשונה את מדידת סך ההוצאה הקלורית היומית האמיתית.
Copyright © 2018 Tzachi Knaan All rights reserved | Design: Issi Dvir